An architectural studio based in Singapore.

With a passion for well-crafted buildings and spaces; uncovering beauty through elegant problem solving.  


Read more︎



279 Balestier Road #02-20
Singapore 329727


admin@super-assembly.com
Mark

Extended House

Detached House



The house at the intersection of Linden Drive and Jalan Naga Sari is built for a multi-generational family that entertains frequently.  We retained the existing 2-storey post-war bungalow and added a new block at the rear and a lap pool along the side boundary.

From the beginning, we wanted to retain as much of the existing house, working around it and use it as part of the new narrative.  It became a dichotomy of old and new, a story of a recent past and contemporary aspiration.  The dialogue between the old and new formed the framework for the design.  Formally, the new addition is articulated in board-formed concrete columes in contrast to the existing house in black rendered rough plaster.

The existing high-ceiling dining hall is converted to an atrium that bridges the existing house with the new block at the rear.  The H-shaped massing encloses two intimate courtyard spaces that together with the atrium are spaces of greatest tension between the old and new.

Project completed during tenure at Formwerkz Architects

Photos by Albert Lim




1st Storey

2nd Storey









Mark