As an office, we abstain from stylistic formulas and instead, approach every project by means of open-ended inquiry.  

READ MORE ︎


PROJECTS 

Remembering our Roots, Reaching out to our Youths, Reviving our Spirits
Char Yong Association Building


Shifting Perspectives Through Space
Window House

Exploring a Typology for Multi-Generational Living
Multi-generation House


A Cafe, A Library, A Dance Studio, A House
The Open House



Rethinking the Garden in Singapore’s Public Housing
NRP at Woodlands


Exploring Multi-Use in Small Spaces 
Day & Night Room


Expanding Living Spaces
House for Gathering



Exploring Co-Living The Apartment House



How do we bring the Community together to create a diverse Shared Identity?
Archifest Pavilion 2018



Exploring Craftmanship in Architecture-Making
Making Architecture Exhibition


Exploring the Corner Situation
Shell House


An Exploration into Austere Construction
4PM Office


Exploring the Garden in Domestic Spaces
Garden House



Reflecting the Community Bar
Harry’s Bar at Dempsey



Cataloging and Display
The Collector’s Table





architecture
SUPER ASSEMBLY

279 Balestier Road #02-20
Singapore 329727

︎

admin@super-assembly.com


interior design
good narrative pte. ltd.

279 balestier Road #02-20
singapore 329727

︎

goodnarrative.id@gmail.com
Mark

Home Office

Office Interior



The brief calls for a conversion of an existing 2-storey apartment unit into a home office.  

Currently, the first storey which houses the living, kitchen and bathroom is connected to the bedrooms on the second storey via a centrally located staircase within a double volume area.

The program entails the office area occupying the entire of the first storey and a portion of the second storey, leaving two rooms for residential accommodation.

In the design proposal, the function of the central staircase as circulation space is expanded to serve as area for gathering and discussion with the addition of step seating.  The position of the step seating is apt as it allows for greater connectivity between the two levels.  The area beneath the step seating also serves as additional storage.

The wall of one of the bedroom fronting the central staircase is demolished to become a meeting space that conjoins the step seating area.  Subsequently, the wall of the double volume area becomes a projection screen for the meeting space as well as step seating area.

The 1st storey is maintained as an open plan layout that features a continuous material element that connects the pantry, central staircase and main work area. This material object delineates at the same time connects the loosely organised spaces at the 1st storey. In the pantry it is a discussion table; and then it morphs into steps and seating as it crosses path with the central staircase; it then becomes a display counter with storage at the work area.










Mark