As an office, we abstain from stylistic formulas and instead, approach every project by means of open-ended inquiry.  

READ MORE ︎


PROJECTS 

Remembering our Roots, Reaching out to our Youths, Reviving our Spirits
Char Yong Association Building


Shifting Perspectives Through Space
Window House

Exploring a Typology for Multi-Generational Living
Multi-generation House


A Cafe, A Library, A Dance Studio, A House
The Open House



Rethinking the Garden in Singapore’s Public Housing
NRP at Woodlands


Exploring Multi-Use in Small Spaces 
Day & Night Room


Expanding Living Spaces
House for Gathering



Exploring Co-Living The Apartment House



How do we bring the Community together to create a diverse Shared Identity?
Archifest Pavilion 2018



Exploring Craftmanship in Architecture-Making
Making Architecture Exhibition


Exploring the Corner Situation
Shell House


An Exploration into Austere Construction
4PM Office


Exploring the Garden in Domestic Spaces
Garden House



Reflecting the Community Bar
Harry’s Bar at Dempsey



Cataloging and Display
The Collector’s Table





architecture
SUPER ASSEMBLY

279 Balestier Road #02-20
Singapore 329727

︎

admin@super-assembly.com


interior design
good narrative pte. ltd.

279 balestier Road #02-20
singapore 329727

︎

goodnarrative.id@gmail.com
Mark

Window House

Detached House



A house for a family of three. Site is elevated from the main street and sandwiched on three sides with the neighbouring houses barely a few metres apart.

The main spaces flow and unfold between the two perforated shells; an outer shell that frames the outdoors and the inner one that hugs around a garden space, the inner sanctum of the house.

Walls delineate boundaries but the openings in the walls connects, frame and blur the divisions.

We were interested to create spaces that are characterised by these series of windows. The spaces reveal themselves as one walks through them and is seduced by the the adjacent spaces beyond, peeping through the openings. The multi-levelled spaces through the house offer different points of perspectives when one looks out towards the courtyard from one of its many openings.

We imagined life within the house revolves and evolves around these layered windowed spaces. These windows are not just effective in moderating the amount of daylighting into the interior, but inspire connection with nature and create a mise-en-scene within the house.

In Collaboration with Formwerkz Architects

Photos by Fabian Ong




















Mark